Молоко, а також будь-які молочні продукти є найважливішим джерелом кальцію, а тому вони в обов’язковому порядку повинні входити в раціон харчування вагітних жінок. Адже саме в період виношування дитини потреба в кальції зростає в кілька разів. Чому ж виникають сумніви з приводу того, чи можна вагітним пити молоко? Адже, здавалося б, відповідь на нього очевидна. Дізнаємося про все з цієї статті.

Молоко при вагітності

Сумнів з приводу вживання молока вагітними жінками були у лікарів завжди. Справа в тому, що молоко, саме по собі є абсолютно повноцінною їжею і зовсім не призначене для того, щоб вгамовувати спрагу їм. Крім того, щоб воно засвоювалося організмом в повній мірі і дійсно приносило ту користь, яку ви від нього очікуєте отримати, потрібно вміти пити молоко правильно.

Так, якщо ви вип’єте залпом велику кількість молока, то справа закінчиться тим, що воно просто згорнеться в вашому шлунку в казеїнові пластівці, обробити який травні ферменти не зможуть. А це означає, що неперетравлене молоко надійде далі в кишечник, через що у вагітної може статися здуття живота, кольки, посилене газоутворення і тому подібні явища. Зрозуміло, що вагітним, у яких з травленням і так значна складності, це абсолютно ні до чого.

Як пити молоко вагітної?

Для того щоб молоко при вагітності добре засвоювався, його краще пити невеликими повільними ковтками, бажано – натщесерце, не відразу, а поступово злегка затримуючи в роті кожну порцію. В цьому випадку умови для його переробки виявляться найкращими, і організм зуміє засвоїти все те, що йому необхідно. Також не рекомендується вживати дуже холодне молоко, краще, якщо воно буде не холодніше кімнатної температури.

Чи можна вагітним пити молоко?

Дане питання слід вирішувати з персональним спостерігає лікарем і в індивідуальному порядку, враховуючи переносимість молока організмом кожної конкретної жінки. Молоко перетравлюється НЕ шлунком, а кишечником, тому, якщо ви під час вагітності страждаєте постійними запорами, то навряд чи вам доцільно вживати незбиране молоко, яке може ще погіршити ситуацію.

А що ж робити – запитаєте ви? Невже слід відмовитися від головного природного джерела кальцію, а також натуральних білків, які так необхідні організму плоду, що розвивається? Зовсім немає. Але ж крім молока для вагітних існують ще й кисломолочні продукти, які володіють усіма його перевагами, не маючи при цьому недоліків незбираного молока.

Користь кисломолочних продуктів для вагітних

Вагітним жінкам дуже корисно вживати в їжу сир, особливо – знежирений. Ряжанка, сири, кефір, сметана – все це збагатить організм необхідними амінокислотами, які організмом просто не виробляються. А, значить, вагітна жінка зможе їх отримати тільки з кисломолочної їжею.

  1. Молочний жир, який міститься в кисломолочних продуктах, зарядить вас на цілий день енергією.
  2. Крім того, він містить поліненасичені жирні кислоти, які необхідні для формування нервової системи майбутньої дитини.
  3. І, звичайно кальцій. Між іншим саме з знежиреного кефіру кальцій найбільш повно засвоюється організмом вагітної жінки. А це означає, що три склянки біокефіру в день повністю забезпечать ваш організм необхідною кількістю цього мікроелемента. Саме тому лікарі настійно рекомендують вагітним вживати молоко саме в Сквашеного вигляді.

На відміну від цільного молока кефір або кисле молоко не забивають кишечник, що не перевантажують його, а, навпаки, є прекрасною профілактикою запорів і надають м’яку послаблюючу дію. А, крім того, збагачують мікрофлору кишечника вагітної жінки корисними бактеріями, допомагаючи їм позбутися від патогенної мікрофлори.

By

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code